Syphilia Morgenstierne her

 

 

Kan skrives ut i ett eksemplar til eget bruk. Ved ønske om videredistribusjon, kopiering, linking etc. vennligst klarer denne bruken med syphilia@frittogvilt.no

 

Bokhøsten er reddet!
Vår mann:
Michael Moore

Når du har lest våre egne bøker er valget klart: MICHAEL MOORE: DUDE, WHERE’S MY COUNTRY? Den er nettopp kommet på engelsk. Les den.

Jeg har ikke tenkt å oversette den for deg. Les den på engelsk. Du greier det. Mannen skriver for amerikanske dyslektikere. Det han leverer, er -- i motsetning til det meste som ellers blir skrevet for analfabeter -- rene og klare sannheter, funklende perler av (ofte sørgelige, men fullstendig gyldige) forklaringer på hvordan tingene henger sammen, altfor tett, i samfunnet.

Bokas prosjekt er å frigjøre USA -- og verden -- fra åket under familien Bush og deres avsindig rike og kyniske venner. Det er et stort prosjekt. Moore er like morsom som han er optimistisk. Optimismen er det mest avvæpnende ved amerikanerne, det vi faller for gang på gang. Michael Moore (eg. filmskaper og Oscarvinner med ”Bowling for Columbine”) er en fyr vi liker bedre og bedre under lesingen. Boka klarer det utrolige å kombinere en ”feel-good”-faktor med krav om revolusjonslignende samfunnsreformer!

Michael Moore er både humorist og samfunnsrefser -- kanskje vår tids største satiriker. Han blir kalt ”Chomsky for Children” av Guardian -- en meget treffende betegnelse. ENDELIG kommer Chomsky i en lesbar form!!

Når du er ferdig med ”Dude, where’s my country?”, kan du gå løs på hans forrige bok, ”Stupid White Men”, hvis du da ikke er blant de 4 millionene som har kjøpt den alt og bidratt til at Moore er blitt Bush-veldets fiende nr 1. ”Stupid White Men” er VIRKELIG skrevet for analfabeter: en tegneserie i bokstaver. ”Dude” er noe mørkere og dypere.

Man kan lett komme til å tro at dette er en énmannsbevegelse mot Bush, men Moore minner selv om at det er mange millioner amerikanere på riktig side her: ”Dubya” ble tross alt ikke valgt! Det ER ikke noe flertall bak ham!
Man blir nesten optimist selv. Det er en av mange grunner til å lese Moore.

Sph 22.10.2003

Tilbake til Syphilias nett