Syphilia Morgenstierne her

 

 

 

Kan skrives ut i ett eksemplar til eget bruk. Ved ønske om videredistribusjon, kopiering, linking etc. vennligst klarer denne bruken med syphilia@frittogvilt.no


Røkke:
Norges Berlusconi?

Kjell Inge Røkke er Norges farligste mann.

Ikke egentlig fordi han i månedsvis har terrorisert et helt industrimiljø for å lure til seg verdier – og lyktes til slutt. Her fulgte han vel bare kapitalismens lov: Den verste vinner.

Men han stopper jo ikke der. Like lite som han begynte der.

Kjell Inge Røkke har løyet og lurt seg gjennom hele sin hittidige karriere - som består av et eneste langt raid på alt han har kommet over av verdier.

Det har han naturligvis tenkt å fortsette med.

I løpet av en tiårsperiode fremover vil Røkke enten gå løs på politikken, eller kjøpe opp landets viktigste massemedier, eller begge deler. Om ti til tyve år har vi en Berlusconi i Norge også. Metodene Røkke bruker, er til forveksling lik mafiaens - den mafiaen som Berlusconi lener seg på:

  • Ingen vet hvor pengene hans kommer fra. Fisk? Eventyr.
  • Han ansetter "boyer" for å ordne sine lyssky affærer.
  • Han truer, manipulerer og skyr ingen midler for å vinne siste stikk.

Hvem ville kjøpe bruktbil av denne mannen?

Hvem ville sette seg ned ved pokerbordet sammen med denne mannen?

Det jeg stusser over, er at folk tror på løftene hans.

Litt mindre overraskende er det at alle nå stormer til honningkrukken og skal være venner med Røkke. Det er kamp om mikrofonene: Røkke er en kjernekar, vi står alle til tjeneste! Hvorfor? Fordi han har makten. Og fortsetter folk å slikke ham slik, vil makten bare vokse.

Sph 30.11.2001

Tilbake til Syphilias nett