Roman av
Kim Iseki*

Fritt og vilt
2006

 

* Kim Iseki er et pseudonym, her litt om hvorfor.

En av de beste blogg
startet
12-02-06

20-10-06
ÅRETS LEGEROMAN: Tidsskrift for den norske Lægeforening anmelder «En av de beste»: ...Dette er skrevet av en forfatter med både innsikt og innlevelsesevne. ... Det hele blir forståelig, gripende og til tider ubehagelig i sin logiske konsekvens. ... Således burde romanen ha betydelig interesse for dem som arbeider i helsefagene. Som bonus får man en betagende historie om en lokal heksedoktor og hans arbeid.

24-09-06
Kim Isekis diktning blir virkelighet i "The Observer"! Artikkelen "The new piracy in Africa" forteller hvordan multinasjonale selskaper tar ut patentrettigheter på planter som vokser fritt i Afrika. Da vokser de ikke fritt lenger! I første omgang blir afrikanerne nektet "opphavsretten" som de store selskapene har stjålet. I neste omgang må kanskje afrikanerne betale for bruken av sine egne vekster.

17-07-06
Utdrag av anmeldelsene er servert. «En av de beste» er til nå anmeldt i Dagbladet, Aftenposten, Bergens Tidende, Dag og Tid, Klassekampen og Ny Tid.

01-07-06
Torgrim Eggen har skrevet om Kim Iseki og innkjøpsordningen i Bergens
Tidende
(og Stavanger Aftenblad).

20-06-06
Bokhandlere som har «En av de beste» inne.

Oppdatert liste over hvor du normalt vil få kjøpt boka der og da finner du her.

23-05-06
En av de ærligste
Aftenpostens anmelder Kjell Olaf Jensen har følt nøyaktig det ubehaget ved lesingen av Kim Iseki: "En av de beste", som forfatteren selv har forutsagt og som det er lett å føle hvis man er hvit. Men Jensen er ærlig nok til å medgi at boka tross dette har kvaliteter. Aftenposten 22. mai 2006.

26-04-06
"En av de beste" fikk en strålende anmeldelse i Dagbladet (mandag 24. april). Kim Iseki melder tilbake her.

18-03-06
Boka er nå ankommet forlaget fra trykkeriet, og vi er igang med å sende ut anmeldereksemplarer til pressen. I den anledning legger vi nå ut mer materiale til belysning av innholdet:

    1. Et par sider fra selve boka.
    2. Reportasje fra et debattmøte i Amsterdam om afrikanske intellektuelles rolle i dag.
    3. Omslagsfoto til nedlasting.

12-02-06
Boka kommer 20. mars. I mellomtiden noen relevante linker:

DE GIR SÅ DE KJENNER DET
Inger Anne Olsen i A-magasinet oppsøkte en bygd i Senegal som bistandsorganisasjonen "Plan Norge" har pepret med giverglede i en årrekke:
http://www.aftenposten.no/amagasinet/article1219946.ece

SKRIVEKURS
Lyst til å skrive om Afrika? Her er noen tips:
http://www.granta.com/extracts/2615